we are the majority


 Plakat/dvd omot za filmDOKUMENTARNI FILM “NAS JE VIŠE”
Film prati priču kandidatkinja na posljednjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Iako mi, žene, jesmo vecina stanovništva, kada je riječ o politici, stanje je drugačije. Zašto se žene ne kandiduju na izborima i šta je potrebno da se dobije glas u politici, pitanja su na koja film pokušava odgovoriti.


DOCUMENTARY MOVIE “WE ARE THE MAJORITY”
Film follows the story of female candidates on the last local elections in Bosnia and Herzegovina. Even though we, women, are the majority of the population when it comes to politics situation is different. Why women don’t run for elections and what it takes to have a voice in politics are the questions raised in this film.
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA Association for Culture and Art CRVENA

 

Neven Misaljević

Neven Misaljević
Rođen 1979. u Bihaću, živi u Sarajevu. Bavi se ilustracijom, grafičkim dizajnom i voditelj je radionica za djecu i mlade koje su osmišljene da krativno razvijaju osobni potencijal i zajedničke vrijednosti kroz vizualnu naraciju u formi zanimljivog neistraženog teritorija kojeg na ovoj planeti zovemo raznim zemaljskim jezicima: Comics, Manga, قصة مصوره, Tegneserie, Комикстың, Fumetto... iliti – Stripovi.

Suradnje

Neke od najdražih suradnji ostvario je s raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem, ljudskim pravima i humanitarnim radom kroz radionice stripova za djecu i mlade i također ilustracije/dizajn/pripreme knjiga te raznih vrsta štampanog materijala.
Do sada je surađivao (i većinom dalje surađuje) s:
TPO Fondacija www.tpo.ba
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA http://www.crvena.ba/
Stripnjak Comics http://www.stripnjak.com/
War Childhood Museum https://warchildhood.org/
Save The Children (NWB) https://nwb.savethechildren.net/
Pravo Ljudski Film Festival pravoljudski.org
Časopis Školegijum http://www.skolegijum.ba/
JU Biblioteka Sarajeva https://bgs.ba/Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Subscribe Us