we are the majority


 Plakat/dvd omot za filmDOKUMENTARNI FILM “NAS JE VIŠE”
Film prati priču kandidatkinja na posljednjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Iako mi, žene, jesmo vecina stanovništva, kada je riječ o politici, stanje je drugačije. Zašto se žene ne kandiduju na izborima i šta je potrebno da se dobije glas u politici, pitanja su na koja film pokušava odgovoriti.


DOCUMENTARY MOVIE “WE ARE THE MAJORITY”
Film follows the story of female candidates on the last local elections in Bosnia and Herzegovina. Even though we, women, are the majority of the population when it comes to politics situation is different. Why women don’t run for elections and what it takes to have a voice in politics are the questions raised in this film.
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA Association for Culture and Art CRVENA

 

Autor

Autor
Neven Misaljević, rođen 1979. u Bihaću, živi u Sarajevu, je free-lance novinar, ilustrator i grafički dizajner. Osnivač je i PR/dizajner identiteta umjetničkog projekta Stripnjak Comics. Voditelj je mnogih „Comics journalism“ radionica. Također se bavi i elektronskom muzikom te svira mandolinu.

Suradnje

Neke od najdražih suradnji ostvario je s raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem, ljudskim pravima i humanitarnim radom kroz radionice stripova za djecu i mlade i također ilustracije/dizajn/pripreme knjiga te raznih vrsta štampanog materijala.
Do sada je surađivao (i većinom dalje surađuje) s:
TPO Fondacija www.tpo.ba
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA http://www.crvena.ba/
Stripnjak Comics http://www.stripnjak.com/
War Childhood Museum https://warchildhood.org/
Save The Children (NWB) https://nwb.savethechildren.net/
Pravo Ljudski Film Festival pravoljudski.org
Časopis Školegijum http://www.skolegijum.ba/
JU Biblioteka Sarajeva https://bgs.ba/Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *