škola stripa od 25. do 29. 9.

Besplatna mala škola stripa od 25. do 29. septembra u Biblioteci Sarajeva

26. septembra će o autorskom stripu, fanzinskoj kulturi i alternativnom pristupu strip mediju govoriti Dragomir Križić i Neven Misaljević te predstaviti fanzin „Stripnjak“

 

 U okviru septembarske marketinške kampanje usmjerene ka promociji kulture čitanja i održavanju trenda povećanja broja korisnika, JU Biblioteka Sarajeva će, ohrabrena uspjehom prve strip-radionice, od 25. do 29. septembra organizirati Malu školu stripa na kojoj će se predstaviti sarajevska strip scena. Prva tri dana će se radionica održavati u pozajmnom odjeljenju MAK (Alipašina 6a): 25. septembra će predavanja bazirana na svojim iskustvima strip crtača održati Filip Andronik, 26. septembra će o autorskom stripu, fanzinskoj kulturi i alternativnom pristupu strip mediju govoriti Dragomir Križić i Neven Misaljević te predstaviti fanzin „Stripnjak“, 27. septembra Alija Balta i Armin Šehalić će promovirati domaću strip ediciju „Bosona“ a dr. Haris Cerić, ekspert za devetu umjetnost, govoriće o stripu na teorijskoj ravni. Nastavak Male škole stripa će biti 28. i 29. septembra na pozajmnom odjeljenju Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 1-2) gdje će sa mlađim polaznicima do 16. godina raditi Senad Mavrić.Sva predavanja u odjeljenjima MAK i Dobrinja, koja su, između ostalog, profilirana i kao stripoteke, održavat će se od 17,00 do 20,00 sati a pohađanje Male škole stripa JU Biblioteke Sarajeva je besplatno.
Zainteresirani treba da se prijave na email adresu strip@bgs.ba najkasnije do 20. septembra a prednost kod upisa polaznika će imati članovi Biblioteke. Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti, da posjete jedno od šesnaest pozajmnih odjeljenja Biblioteke Sarajeva i da, u ugodnom ambijentu, uživaju u izdanjima domaće i strane beletristike, ali i našim novim uslugama kao što su izdavanje elektronskih čitača knjiga, BookCrossing, biblioterapija, izlaganje raritetnih izdanja…

 

Neven Misaljević

Neven Misaljević
Rođen 1979. u Bihaću, živi u Sarajevu. Bavi se ilustracijom, grafičkim dizajnom i voditelj je radionica za djecu i mlade koje su osmišljene da krativno razvijaju osobni potencijal i zajedničke vrijednosti kroz vizualnu naraciju u formi zanimljivog neistraženog teritorija kojeg na ovoj planeti zovemo raznim zemaljskim jezicima: Comics, Manga, قصة مصوره, Tegneserie, Комикстың, Fumetto... iliti – Stripovi.

Suradnje

Neke od najdražih suradnji ostvario je s raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem, ljudskim pravima i humanitarnim radom kroz radionice stripova za djecu i mlade i također ilustracije/dizajn/pripreme knjiga te raznih vrsta štampanog materijala.
Do sada je surađivao (i većinom dalje surađuje) s:
TPO Fondacija www.tpo.ba
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA http://www.crvena.ba/
Stripnjak Comics http://www.stripnjak.com/
War Childhood Museum https://warchildhood.org/
Save The Children (NWB) https://nwb.savethechildren.net/
Pravo Ljudski Film Festival pravoljudski.org
Časopis Školegijum http://www.skolegijum.ba/
JU Biblioteka Sarajeva https://bgs.ba/Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Subscribe Us