Radionica: Zumiraj Ljubav kroz strip12 – 13.11. 2016 / Sarajevo
Sarajevo

Tutori:
Filip Andronik, Neven Misaljević


Zumiraj ljubav kroz strip je dvodnevna radionica posvećena istraživanju, kritičkom propitivanju i kreativnoj interpretaciji različitih formi ljubavi vidljivih u gradskim sredinama. Bazirajući se na opservacijama, crtežima i razgovorima, tutori i 15 mladih umjetnika i umjetnica stvaraju stripove koji preispituju odnos istinske ljubavi i ljubavi kao marketinškog koncepta. Učesnici i učesnice rade u parovima pisac-umjetnik kako bi zajedničkim snagama stvorili istinske radove posmatrajući ljubav i svijet koji dijele iz potpuno nove perspektive.Neven Misaljević (1979) je voditelj edukativno/kreativnih radionica dokumentarnog i autorskog stripa koje već nekoliko godina održava za sve uzraste. Također je i ilustrator/dizajner mnogih printanih materijala i knjiga u sklopu grafičkog small-press kolektiva Stripnjak Comics.

Filip Andronik (1981) je nagrađivani je strip crtač iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Jedan je od organizatora Udruženja “Drugi ugao” nastalog sa ciljem promocije strip kulture u Bosni i Hercegovini.  Kao ilustrator radi već više od petnaest godina a njegovi radovi, u formi stripa ili ilustracije, objavljivani su u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Trenutno sarađuje sa izdavačkom kućom Delcourt iz Francuske na strip serijalu Homme de l'année (Ličnost godine). Po njegovim crtežima animiran je spot Kažu grupe Dubioza Kolektiv. 
 
 

 

Neven Misaljević

Neven Misaljević
Rođen 1979. u Bihaću, živi u Sarajevu. Bavi se ilustracijom, grafičkim dizajnom i voditelj je radionica za djecu i mlade koje su osmišljene da krativno razvijaju osobni potencijal i zajedničke vrijednosti kroz vizualnu naraciju u formi zanimljivog neistraženog teritorija kojeg na ovoj planeti zovemo raznim zemaljskim jezicima: Comics, Manga, قصة مصوره, Tegneserie, Комикстың, Fumetto... iliti – Stripovi.

Suradnje

Neke od najdražih suradnji ostvario je s raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem, ljudskim pravima i humanitarnim radom kroz radionice stripova za djecu i mlade i također ilustracije/dizajn/pripreme knjiga te raznih vrsta štampanog materijala.
Do sada je surađivao (i većinom dalje surađuje) s:
TPO Fondacija www.tpo.ba
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA http://www.crvena.ba/
Stripnjak Comics http://www.stripnjak.com/
War Childhood Museum https://warchildhood.org/
Save The Children (NWB) https://nwb.savethechildren.net/
Pravo Ljudski Film Festival pravoljudski.org
Časopis Školegijum http://www.skolegijum.ba/
JU Biblioteka Sarajeva https://bgs.ba/Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Subscribe Us