Radionica: Zumiraj Ljubav kroz strip12 – 13.11. 2016 / Sarajevo
Sarajevo

Tutori:
Filip Andronik, Neven Misaljević


Zumiraj ljubav kroz strip je dvodnevna radionica posvećena istraživanju, kritičkom propitivanju i kreativnoj interpretaciji različitih formi ljubavi vidljivih u gradskim sredinama. Bazirajući se na opservacijama, crtežima i razgovorima, tutori i 15 mladih umjetnika i umjetnica stvaraju stripove koji preispituju odnos istinske ljubavi i ljubavi kao marketinškog koncepta. Učesnici i učesnice rade u parovima pisac-umjetnik kako bi zajedničkim snagama stvorili istinske radove posmatrajući ljubav i svijet koji dijele iz potpuno nove perspektive.Neven Misaljević (1979) je voditelj edukativno/kreativnih radionica dokumentarnog i autorskog stripa koje već nekoliko godina održava za sve uzraste. Također je i ilustrator/dizajner mnogih printanih materijala i knjiga u sklopu grafičkog small-press kolektiva Stripnjak Comics.

Filip Andronik (1981) je nagrađivani je strip crtač iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Jedan je od organizatora Udruženja “Drugi ugao” nastalog sa ciljem promocije strip kulture u Bosni i Hercegovini.  Kao ilustrator radi već više od petnaest godina a njegovi radovi, u formi stripa ili ilustracije, objavljivani su u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Trenutno sarađuje sa izdavačkom kućom Delcourt iz Francuske na strip serijalu Homme de l'année (Ličnost godine). Po njegovim crtežima animiran je spot Kažu grupe Dubioza Kolektiv. 
 
 

 

Autor

Autor
Neven Misaljević, rođen 1979. free-lance novinar, ilustrator i grafički dizajner. Osnivač je i PR/dizajner identiteta umjetničkog projekta Stripnjak Comics (Sarajevo). Voditelj je mnogih „Comics journalism“ radionica. Također se bavi i elektronskom muzikom te svira mandolinu.

Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *