mladi pozitivci - radionica stripa

Izvor: www.ban.ba

Visoko: Udruženje „Damar omladine“ u sklopu projekta „Umjetnost kroz inkluziju“ organizovalo je dvodnevne radionice stripa koje će su održane u prostorijama Udruženja “mladih pozitivaca” 17 i 18.10.2015. godine.
Radionice su bile inkluzivnog karaktera i za cilj imaju da uključe osobe sa poteškoćama u kreativne aktivnosti i da produkte radionica predstavimo na zajedničkoj izložbi koja je planirana poslije svih aktivnosti predviđenih projektom.
Radionicama stripa je prisustvovalo 20 mladih sa područja općine Visoko.
Radionice je vodio poznati bh. striper gospodin Neven Misaljević.


Radionice stripa su održane u okviru projekta “Umjetnost kroz inkluziju”, a u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

 

Neven Misaljević

Neven Misaljević
Rođen 1979. u Bihaću, živi u Sarajevu. Bavi se ilustracijom, grafičkim dizajnom i voditelj je radionica za djecu i mlade koje su osmišljene da krativno razvijaju osobni potencijal i zajedničke vrijednosti kroz vizualnu naraciju u formi zanimljivog neistraženog teritorija kojeg na ovoj planeti zovemo raznim zemaljskim jezicima: Comics, Manga, قصة مصوره, Tegneserie, Комикстың, Fumetto... iliti – Stripovi.

Suradnje

Neke od najdražih suradnji ostvario je s raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem, ljudskim pravima i humanitarnim radom kroz radionice stripova za djecu i mlade i također ilustracije/dizajn/pripreme knjiga te raznih vrsta štampanog materijala.
Do sada je surađivao (i većinom dalje surađuje) s:
TPO Fondacija www.tpo.ba
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA http://www.crvena.ba/
Stripnjak Comics http://www.stripnjak.com/
War Childhood Museum https://warchildhood.org/
Save The Children (NWB) https://nwb.savethechildren.net/
Pravo Ljudski Film Festival pravoljudski.org
Časopis Školegijum http://www.skolegijum.ba/
JU Biblioteka Sarajeva https://bgs.ba/Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Subscribe Us