many man show fest strip radionica

Kao i svake godine Festival umjetnosti i kreacije nudi priliku svim posjetiocima da se uključe aktivno u realizaciju programa festival kroz raznolike aktivnosti, pa tako i ovogodišnji, MMS 2015. Kulturpoint nudi svim posjetiocima mnoštvo zanimljivih sadržaja u koje se mogu aktivno uključiti. Ove godine su to tri radionice i dva sportska događaja, među kojima su: Radionica izrade kolača, radionica: Internet kao motivAkcija, radionica izrade stripa te tradicionalni Street Basketball challenge i Bike tour.

Radionica na koju se, u okviru trećeg MMS-a možete prijaviti jeste radionica izrade stripa koja je također novitet u MMS radionicama. Na ovoj radionici učesnici i učesnice će da se upoznaju s jezičkom formom različitih pristupa stripu i posebno strip novinarstvu.


Jednostavnim jezikom karikature i stripa mladi ljudi koji će učestvovati na radionici bit će izvježbani i potaknuti da istražuju prostor, razmjenjuju utiske, kritički promatraju svijet oko sebe i to zabilježe svojim individualnim senzibilitetom. Na kraju radionice, rezultati i kratki stripovi bit će umnoženi i postavljeni/polijepljeni po raznim mjestima u gradu. Od učesnika/ca se očekuje da nakon radionice individualno ili skupno nastave ovu akciju i da formom strip novinarstva kritikuju i bilježe urbani prostor i događaje oko sebe. Također, za ovu radionicu nije toliko bitno (ali ne isključuje) da se “fenomenalno” crta već je bitno da crteži budu jednostavni i jasni i da brzo prenose svoju poruku. Ovogodišnji voditelj radionice izrade stripa biti će Neven Misaljević iz Sarajeva, koji ima dugogodišnje iskustvo u strip-disciplini, kao i u radu na ovakvim radionicama.

 

Neven Misaljević

Neven Misaljević
Rođen 1979. u Bihaću, živi u Sarajevu. Bavi se ilustracijom, grafičkim dizajnom i voditelj je radionica za djecu i mlade koje su osmišljene da krativno razvijaju osobni potencijal i zajedničke vrijednosti kroz vizualnu naraciju u formi zanimljivog neistraženog teritorija kojeg na ovoj planeti zovemo raznim zemaljskim jezicima: Comics, Manga, قصة مصوره, Tegneserie, Комикстың, Fumetto... iliti – Stripovi.

Suradnje

Neke od najdražih suradnji ostvario je s raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem, ljudskim pravima i humanitarnim radom kroz radionice stripova za djecu i mlade i također ilustracije/dizajn/pripreme knjiga te raznih vrsta štampanog materijala.
Do sada je surađivao (i većinom dalje surađuje) s:
TPO Fondacija www.tpo.ba
Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA http://www.crvena.ba/
Stripnjak Comics http://www.stripnjak.com/
War Childhood Museum https://warchildhood.org/
Save The Children (NWB) https://nwb.savethechildren.net/
Pravo Ljudski Film Festival pravoljudski.org
Časopis Školegijum http://www.skolegijum.ba/
JU Biblioteka Sarajeva https://bgs.ba/Kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Subscribe Us